Wintervonken
 

 

Winterterras

Geniet op het winterterras van het betoverend mooie vuurlandschap gecreëerd door De Vuurmeesters (BE). Kom je verwarmen rond de gigantische vuurschaal, bewonder de reuzenfakkels, de brandende lotussen en de vuurbomen. Luister en kijk naar de Zingende Kachels van Leendert Van Accoleyen (BE).

Op de muren van De Tank (het voormalige Provinciaal Gouvernementsgebouw) is de video-installatie ‘Behind the Walls/Play’ van Nathalie Maufroy (BE) te zien.

Wereldkampioen complimentjes geven Jean-Til (BE) komt een warme rode blos op elk gezicht toveren.

Ontdek ook ‘s Werelds Grootste Collectie Rariteiten in het Kleinste Museum ter Wereld!’ van Charles&Tang (BE). Zelfs aanschuiven bij dit piepkleine museum is puur vermaak.

Jules Tingles en Nila HoOp (BE) zetten het winterterras in vuur en vlam met hun vurige gewaden. Ze nemen je mee in een warme wereld waar jouw fantasie en wensen een plek krijgen.

Aan de winterbar kan je tussendoor opwarmen met (h)eerlijke koffie of speciale chocolademelk, of een verfrissend pintje drinken.

 
 

INSTALLATIES & DECORATIE

 
© Matthias Desmet - Stad Brugge

© Matthias Desmet - Stad Brugge

De Vuurmeesters (BE): vuurdecoraties

De prachtige installaties van de Vuurmeesters zijn inmiddels een vaste waarde op Wintervonken. Vuur in al zijn woeste kracht is fascinerend, maar en ontembaar. Dat wilde karakter daagt De Vuurmeesters uit. Ze geleiden werken met de magie van vuur en geleiden het in vuurkunstwerken op een ethische en veilige manier in vuurkunstwerken, zonder te willen domineren.


zingende kachel 1.3.jpg

De Zingende Kachels | Leendert Van Accoleyen (BE): installatie

Twee metalen constructies brommen zacht terwijl de houten latten die hen voeden ongemerkt korter worden. Een laatste brul van het hout, afkomstig van een monumentale boom, die zich nog een laatste keer manifesteert. Niet traag opwaarts groeiend, geholpen door de zon, maar neerwaarts gedwongen door de mens. Traag in de ogen van een zoogdier, immens snel in de ogen van een boom.


© Fabienne Antomarchi

© Fabienne Antomarchi

Nathalie Maufroy (BE) | Behind the Walls/PLAY: urban video-installatie

Onder de noemer PLAY ontwikkelt beeldend kunstenaar Nathalie Maufroy in video-installaties haar eigen visuele taal. Met objecten, meubels of architectuur roept ze een zwart-wit universum op – een wereld vol indrukken, ongelukken, improvisaties en een dosis zwarte humor. Op de muren van De Tank projecteert ze Behind the Walls.

 

Animaties

 
DSC_1146-HDR.jpg

Jean Til (BE) | wereldkampioen complimentjes geven.

Omdat vuur alleen het hart niet kan verwarmen, presenteren we met gepaste trots Jean Til, drievoudig wereldkampioen complimentjes geven. Deze voltijds charmeur breekt het ijs en tovert een warme rode blos op elk gezicht.


© Patrick Desmet

© Patrick Desmet

Charles&Tang (BE) | Curioso Elevante

‘s Werelds Grootste Collectie Rariteiten in het Kleinste Museum ter Wereld!’ De ontbrekende delen van de Venus van Milo, de Rechtvaardige Rechters, de Scheve Schaats van Albert II, de gebruikte vijgenbladen van Eva … Een schier oneindige collectie parafernalia, verzameld door twee vorsers van de absurditeit. Zelfs aanschuiven is puur vermaak. Komt dat zien!


nilahoop.jpg

Jules Tingles en Nila HoOp (BE) | Sage

Twee mysterieuze dames gekleed in vurige gewaden nemen je mee in een warme wereld, waar jouw fantasie en wensen een plek krijgen. Ze komen in het gezelschap van Arjuna, Man van het Magisch Vuur. Laat je betoveren …